Ветчинаны түтінсіз шегу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ағаштан 400 г күйе алып, 2,5 литр суда ерітеді, судың жартысы қайнағанша қайнатады, 2-3 сағат талап етеді, сүзгіден ағызады, қалыңдығын тастайды. Қалған қара қоңыр (кофе тәрізді) суға бір уыс тұз қосып, ерітіп, етті салып, жібітіңіз: -- сиыр еті (1-3 кг) - 20-24 сағат, -- шошқа майы - 4-6 сағат, -- шұжықтар, тіл, қаздар - 4-5 сағат. Осыдан кейін ветчинаны күн мен желге кептіріп, құрғақ жерде сақтаңыз.