Головизнадан жасалған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етінің басы 250, дәмдеуіштер, тұз. Шошқаның басын жақсылап жуып, баяу отта 3-4 сағат қайнатады. Пісіру аяқталғанға дейін бір сағат бұрын дәмдеуіштер салынады. Пісірілген бастарды сорпадан шығарады, сүйектерді алып тастайды, етті үйіп, бұрыш пен тұз себеді, орама түрінде орайды, целлофанмен орап, шпагатпен байлап, қайнаған сорпаға батырады. 10 минут. Содан кейін орамды кішкене престің астында 5-6 сағат ұстайды. Тілімдерге кесілгеннен кейін салқын түрде беріледі. Желкек тұздығы бөлек беріледі.