Күйеулер (Ішімдіктерден жасалған салқын, қою сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Аяқтар, шошқа құлақтары, құйрықтар 230, пияз 15, сәбіз 10, шарап сірке суы 20, хош иісті бұрыш 0, 5, лавр, қалампыр, даршын, сарымсақ 2, тұз.
Сипаттамасы Терісі бар екіге бөлінген шошқа етінің аяқтары (Түтікшелі сүйектер алынып тасталады), кесілген құлақтары мен құйрықтары кастрюльге салынып, үстіне су құйылады және 30-40 минут қайнатылады. Содан кейін ет өнімдері басқа ыдысқа ауыстырылады, сүзілген сорпамен құйылады және тамырлар, пияз, дәмдеуіштер, тұз қосып, дайын болғанға дейін қайнатылады. Салқын түрде беріледі (Сорпа желе тәрізді).