Аңшылық түріндегі еліктің сүбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ыдысты дайындау үшін 1 кг еліктің филесін (жұмсақ етін) қабырғалардан тазартады, жуады және маринадқа 3-4 тәулікке батырады (5 литр суға 60 г қант, 40 г хош иісті бұрыш, 2 г қалампыр, 2 г ұнтақталған қара бұрыш, 3 г кориандр, 100 г алты пайыз сірке суы, дәкеге байланған дәмдеуіштер) 0,5 сағат қайнатылады. 75 г шошқа етін ұсақтап турап, табада немесе үйрек төсінде ерітіп, маринадталған филе сол жерге қойылады және ет алтын түске ие болғанша орташа отта қуырылады. Алынған сорпаға 1/2 кесе құрғақ жүзім шарабы мен 1/2 кесе маринад құйылады. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосып, қақпақпен 1 сағаттай қайнатыңыз. Содан кейін тұздық ағызылады, сүзіледі және тұздық ыдысында бөлек беріледі. Сондай-ақ қабан етін де пісіруге болады.