Шұжықтар - литвалық, ысталған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тамырсыз 4 кг шошқа етін, 1,2 кг сиыр етін және 800 г аң етін (Бұлан, түймедақ, елік) алыңыз, етті ұсақтап тураңыз, беконды жолақтарға кесіңіз, содан кейін оны дәмдеуіштермен шайқаңыз. Дәмдеуіштерге қызыл бұрыш 25,6 г, қара бұрыш - 12,8 г, қалампыр, лавр жапырағы, майоран - әрқайсысы 6,4 г салынады.Фаршты 20 лот құрғақ тұз және 1 лот селитрамен құйып, ішекке салады. Фаршқа 3/4 кесе спирт құйылады. Содан кейін шұжықтарды баспасөздің астына 2 күн ыстықта, содан кейін қоймаға 3-4 күн қояды. Кептіруден кейін 2 апта бойы ысталады, содан кейін шатырда, сызбада 2-3 апта ұсталады. Құрғақ қара бидайда, құлмақта, жаңа пішенде және күлде сақтаңыз.