Сәбіз сырасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбізді үккіштен өткізіп, шырынын сығып, қайнатыңыз және мата арқылы сүзіңіз. Жаңа сүттің температурасына дейін салқындатылған шырынға құлмақ пен ашытқыны қосыңыз - 12 литр шырынға бір уыс құлмақ пен бір ас қасық ашытқы. Барлығын жақсылап араластырыңыз және үш күн ашыту үшін қалдырыңыз. Көбікті алып тастаңыз, сәбіз сырасын кенеп мата арқылы сүзіп, бөтелкелерге құйыңыз. Суық жерде сақтаңыз, оны бір аптадан кейін тұтынуға болады.