Жаңа піскен қара қарақаттан жасалған сусын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қарақат сұрыпталады, сабақтарынан және гүл кеселерінен тазартылады, жуылады, су ағызылады, иленеді, жылы (60С) қайнаған суға құйылады (250 г жидекке 0,5 л), жақсылап араластырылады және 12 минут бойы тұндырылады. Алынған шырын нейлон шұлығы арқылы немесе екі еселенген дәке арқылы сүзіледі, оған қант қосылады (0,5 литр шырынға 150 г), араластырылады және салқындатылады. Сусын газдалған сумен, сүтпен немесе кілегеймен салқындатылған түрде беріледі.