Темекі тауықтары грузин тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порцияға арналған. Тауықтар - 4 дана. сарымсақ - 8 тілім, еріген сары май - 5 ас қасық. л. жаңа піскен қызанақ - 4 дана. жасыл пияз - 100 г. ткемали соусы (қышқыл қара өріктен) немесе сарымсақ соусы - 10 - 12 ас қасық. л. дәміне қарай тұз, бұрыш, аскөк, ақжелкен.
Сипаттамасы Қуырылған және жуылған тауықтың ұшасын кеуде бойымен кесіңіз, ұшаны тіліктің бойымен жайыңыз, майлықпен құрғатыңыз, барлық жағынан үгітілген сарымсақпен жабыңыз, тұз, бұрыш себіңіз және маймен қыздырылған табаға салыңыз., қақпақпен жабыңыз. Қақпаққа жүк салыңыз. Орташа отта 20-30 минут қуырыңыз. Тауықтың бір жағында алтын қоңыр қабық пайда болған кезде оны аударыңыз. Қызмет көрсетер алдында жасыл бұтақтармен безендіріңіз, жаңа піскен қызанақтарды, жасыл пиязды, ткемали соусын немесе сарымсақ соусын бөлек ұсыныңыз. Сарымсақ тұздығын дайындау үшін сарымсақтың 3-4 түйірін ұсақтап, үстіне ыстық ет немесе тауық сорпасын (1/2 кесе) құйып, қайнатыңыз (2-3 сағат).