Түкірген балапан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған орташа мөлшердегі тауықтың ұшасын шайыңыз, тұздаңыз, бұрыш себіңіз, металл түкірікке салыңыз, ұшасын қиғаш етіп (аяғынан қанатына дейін) өткізіп, ыстық көмірдің үстінде қуырыңыз (жалынсыз) 20-30 минут. Қуыру кезінде тауықтың ұшасын сары маймен майлап, шашлыкты тауықтың мөлшері бірдей, бірақ қуырылатындай етіп айналдыру керек. Қызмет көрсету кезінде тауықты верте-ладан алып тастаңыз, оны қыздырылған табаққа салыңыз да, салат жапырақтарымен, жаңа піскен немесе аздап тұздалған қиярмен және жаңа піскен немесе консервіленген мидиямен күйдіріңіз. Бөлек, сіз "Ткемали *" тұздығына қызмет ете аласыз (төменде қараңыз). Сол сияқты, сіз рябчика, кекілік және басқа да ұсақ аңдарды дайындауға болады. Қуырар алдында кекілікті арқасын кеспей, кеуде бойымен ұзынынан кесу керек.