Балапан - темекі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Тауық еті - 1 қаңқа Сары май - 30 гр. Дәміне қарай тұз, ұнтақталған бұрыш және сарымсақ.
Сипаттамасы Тауықтың ұшасын ішіңіз, шайыңыз, төс етін ұзынынан кесіңіз, тіліктің бойымен жайыңыз, сарымсақпен сүртіңіз, барлық жағынан тұздап, маймен қыздырылған табаға салыңыз. Өңделген ішімдіктерді (бауыр, қарын) табаның айналасына қойып, үстіне табақпен жауып, тауықтың табаның түбіне мықтап жабысып тұруы үшін қандай да бір ауыр затты басып, қызарғанша қуырыңыз, алдымен бір жағын, сосын екінші жағын орташа отта 30 минут. . Қуырылған тауық етін гарнирсіз, сондай-ақ гарнирмен (қуырылған картоп, қызанақ, қайнатылған күріш, қияр және т.б.) немесе тұздықпен (қызанақ, жаңғақ) бөлек қайықта бөлек беруге болады.