Қуырылған тауық еті (Мали)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 250, жержаңғақ 100, жержаңғақ майы 15, су 200, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қуырылған және жақсы жуылған тауықтың ұшасы аз мөлшерде майы бар пеште қуырылады. Тауықты алып тастағаннан кейін, ол толығымен дайын емес, оны суытып, кесектерге кесіңіз. Қуырылған, қабығынан тазартылған және ерітіндіде езілген жержаңғақтарды кастрюльге салып, үстіне су құйып, қою суспензия алынғанша қайнатады. Тауықтың бөліктеріне ұнтақталған қара бұрыш себіліп, тұздалады, жержаңғақ майына батырылады және жержаңғақ майына қуырылады.