Кептірілген итмұрын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру кезінде итмұрынның құрамында С дәруменінің максималды мөлшерін сақтауға тырысу керек, ол итмұрынның құрамында өте көп. Итмұрын сабақтары мен гүл шоғырларынан тазартылады, шайылады, кептіріледі және пеште немесе кептіргіште 70 - 80С температурада кептіріледі, сонда ол толығымен қатты болады. Итмұрын жарты күнде кептірілуі мүмкін. Ол, ең алдымен, итмұрын шайын дайындау үшін қолданылады. Шайдың құрамында С дәрумені мүмкіндігінше көп мөлшерде сақталуы үшін оны келесідей етіп дайындайды: шай қайнатудан 8 сағат бұрын кептірілген итмұрынның қасықшасын ұсақтап, 1/2 литр суық суға салып, жібітіңіз. Ішер алдында қоспаны шамамен 70С температураға дейін қыздырыңыз (Қайнатпаңыз), қыздырылған шыныаяққа немесе шыныаяққа құйыңыз және дереу қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Кептірілген итмұрын пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz