Кептірілген итмұрын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру кезінде итмұрынның құрамында С дәруменінің максималды мөлшерін сақтауға тырысу керек, ол итмұрынның құрамында өте көп. Итмұрын сабақтары мен гүл шоғырларынан тазартылады, шайылады, кептіріледі және пеште немесе кептіргіште 70 - 80С температурада кептіріледі, сонда ол толығымен қатты болады. Итмұрын жарты күнде кептірілуі мүмкін. Ол, ең алдымен, итмұрын шайын дайындау үшін қолданылады. Шайдың құрамында С дәрумені мүмкіндігінше көп мөлшерде сақталуы үшін оны келесідей етіп дайындайды: шай қайнатудан 8 сағат бұрын кептірілген итмұрынның қасықшасын ұсақтап, 1/2 литр суық суға салып, жібітіңіз. Ішер алдында қоспаны шамамен 70С температураға дейін қыздырыңыз (Қайнатпаңыз), қыздырылған шыныаяққа немесе шыныаяққа құйыңыз және дереу қызмет етіңіз.