"Шай бальзамы" сусыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 шай қасықтан жалбыз, түймедақ, лимон бальзамы, перфорацияланған Сент-Джон сусласы, қарақат жапырақтары, таңқурай жапырақтары, линден гүлі, қайың жапырақтары, итмұрын, көкжидек, қызыл шетен жемістері (барлық компоненттері құрғақ), 3 кесе құрғақ шай қоспасы: грузин, әзірбайжан, Краснодар, үнді, түрік. Құрғақ жапырақтарды, шөптерді, жемістерді жақсылап ұнтақтаңыз, араластырыңыз, құрғақ шай қосып, қайтадан жақсылап араластырыңыз. Қоспаны қақпағы тығыз жабылған шыны немесе фарфор ыдыста сақтаңыз. "Шай бальзамын" келесідей қайнату керек: кішкене эмальданған кастрюльді немесе кружканы қайнаған сумен күйдіріңіз, үстіне 1 шай қасық мөлшерінде дайындалған құрғақ қоспаны 2 стакан қайнаған суға құйыңыз. Құрғақ қоспаны қайнаған суға құйыңыз, араластырыңыз, ыдыстарды қақпақпен мықтап жабыңыз, үстіне сүлгі салып, 5 - 7 минут қоя тұрыңыз. Сусынды ыстық және балғын күйде ішіңіз. Жапырақтары, жемістері, жидектері бірте-бірте қоректік заттарын беретіндіктен, шай ішу процесінде қайнатылған қоспаға қайнаған суды қосуға болады.