Қантталған қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг қара өрік, 1 кг қант, 2 кесе су.
Сипаттамасы Қантталған жемістерді дайындау үшін оңай бөлінетін сүйегі бар қара өрік алынады, ең жақсысы венгр. Өрікті екіге бөліңіз және тұқымдарды алып тастаңыз. Қант шәрбатын қайнатыңыз, оған қара өріктің жартысын батырыңыз, 5 минут қайнатыңыз, 8-10 сағатқа қалдырыңыз. Қайтадан қайнатыңыз және бір жаққа қойыңыз. Мұны тағы 2-3 рет жасаңыз. Содан кейін қара өрікті дуршлагқа тастаңыз, сиропты ағызып жіберіңіз. Өріктерді торға жайып, пеште 70-75 ° C температурада 5-6 сағат құрғатыңыз. Кептірілген қара өрікті қант ұнтағына себіңіз де, жабық ыдыста сақтаңыз. Қантты жемістерді пісіргеннен кейін қалған сироп джем, джем жасау үшін қолданылады.