Шабдалыдан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг шабдалы үшін - 1200 г қант және 2 стакан пісіретін су піскен, бірақ қатты жемістерді алады. Жуғаннан кейін оларды қабығынан тазартады, қабығын тазартуды жеңілдету үшін қайнаған сумен күйдіргеннен кейін, оларды екіге бөліп, сүйектерін алып тастайды. Шабдалының жартысын да екіге бөлуге болады. Тығыз целлюлозасы бар шабдалы теріні тазартқаннан кейін 5 минут ыстық суға батырылады, содан кейін салқындатылады. Пісіруге дайындалған жемістер қайнаған сиропқа батырылады және оны пісірер алдында үш-төрт сағат ұстайды. Пісіру міндетті түрде бірнеше рет, үш-төрт дозада жүзеге асырылады.