Спагетти карбонара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Спагетти карбонара (тағамдар: итальяндық) 4 порцияға: 450 гр спагетти тұз бұрышы 25 гр. сары май 225 гр шикі ветчина 3 жұмыртқа 300 гр кілегей 50 гр үгітілген пармезан 2 ас қасық.л жаңа туралған тегіс ақжелкен 1. Спагеттиді қаптамадағы нұсқауларға сәйкес қайнаған тұзды суға қайнатыңыз. Осы уақытта сары майды үлкен табада ерітіңіз. 2. Ветчинаны текшелерге кесіп, табаға салыңыз. Ол аздап бағынғанша шамамен 5 минут қуырыңыз. 3. Жұмыртқаны, кілегейді, тұзды және бұрышты араластырып, табаға құйып, отты азайтыңыз. Қоспа аздап қоюланғанша, бірақ жұмыртқа әлі толық қатып қалмайынша, үнемі араластыра отырып, шамамен 2 минут қыздырыңыз. Кеңес - сальмонеллез қаупін азайту үшін жұмыртқаны өте жаңа және мүмкіндігінше ұқыпты иелерінен сатып алу керек. - 3 -тармақтағы температураны төмен ұстау керек, сонда тұздық қоюланып кетеді, бірақ ол қожаға айналмайды. Күйіп қалмас үшін ағаш қасықпен үнемі араластырыңыз. - Спагеттимен бірге толық итальяндық түскі ас үшін жылы чиабатта наны мен базалик қосылған қызанақ салаты. Десерт ретінде жидектер қосылған пісте балмұздақ қолайлы. 4. Үгітілген пармезанды қосып, бәрін 1 минут қыздырыңыз. Спагеттиден суды төгіп тастаңыз, ағызып жіберіңіз және салыңызалдын ала қыздырылған үлкен ыдысқа. Тұздықты құйып, барлығын екі қасық немесе шанышқымен жақсылап араластырыңыз.