Спагетти карбонара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Спагетти карбонара (тағамдар: итальяндық) 4 порцияға: 450 гр спагетти тұз бұрышы 25 гр. сары май 225 гр шикі ветчина 3 жұмыртқа 300 гр кілегей 50 гр үгітілген пармезан 2 ас қасық.л жаңа туралған тегіс ақжелкен 1. Спагеттиді қаптамадағы нұсқауларға сәйкес қайнаған тұзды суға қайнатыңыз. Осы уақытта сары майды үлкен табада ерітіңіз. 2. Ветчинаны текшелерге кесіп, табаға салыңыз. Ол аздап бағынғанша шамамен 5 минут қуырыңыз. 3. Жұмыртқаны, кілегейді, тұзды және бұрышты араластырып, табаға құйып, отты азайтыңыз. Қоспа аздап қоюланғанша, бірақ жұмыртқа әлі толық қатып қалмайынша, үнемі араластыра отырып, шамамен 2 минут қыздырыңыз. Кеңес - сальмонеллез қаупін азайту үшін жұмыртқаны өте жаңа және мүмкіндігінше ұқыпты иелерінен сатып алу керек. - 3 -тармақтағы температураны төмен ұстау керек, сонда тұздық қоюланып кетеді, бірақ ол қожаға айналмайды. Күйіп қалмас үшін ағаш қасықпен үнемі араластырыңыз. - Спагеттимен бірге толық итальяндық түскі ас үшін жылы чиабатта наны мен базалик қосылған қызанақ салаты. Десерт ретінде жидектер қосылған пісте балмұздақ қолайлы. 4. Үгітілген пармезанды қосып, бәрін 1 минут қыздырыңыз. Спагеттиден суды төгіп тастаңыз, ағызып жіберіңіз және салыңызалдын ала қыздырылған үлкен ыдысқа. Тұздықты құйып, барлығын екі қасық немесе шанышқымен жақсылап араластырыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Спагетти карбонара пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz