Көкөністер қосылған ірімшік омлеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2-3 порция үшін: ет қабаттары бар 40 гр ысталған шошқа майы 100 гр шампиньон саңырауқұлағы Пияз қосылған 1 шоқ жасыл пияз тұзы, ақ бұрыш 6 жұмыртқа 80 гр Эдамер ірімшігі жолақтарда (майдың 40%) 1 шай қасық. май немесе маргарин 2 орташа қызанақ қалауыңыз бойынша бас салат, қызанақ, сегіз тілімге кесілген және безендіру үшін ақжелкен Дайындау: 1. Шошқа майын текшелерге кесіңіз де, тефлон табаға салыңыз. Саңырауқұлақтар мен пиязды тазалаңыз, жуыңыз және тураңыз. Шошқа майы қосылған табаға қосып, аздап қуырыңыз. 2. Саңырауқұлақ қоспасын дәмдеңіз және табадан алыңыз. Жұмыртқаны, 2 ас қасық араластырыңыз.л. суық су, тұз және бұрыш. Ірімшік сабандарын массаға құйып, араластырыңыз. Табада сары майды немесе маргаринді ерітіңіз. 3. Ірімшік-жұмыртқа массасын табаға құйыңыз. Шеттерінен абайлап бөліп, баяу отта сәл көтерілуге рұқсат етіңіз. Қызанақтарды тазалаңыз, жуыңыз және үлкен текшелерге кесіңіз. 4. Саңырауқұлақ қоспасы мен қызанақты омлеттің үстіне жайып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Омлетті табадан сырғытып жіберіңіз де, ішіне салмасы бар жартысын бүктеңіз. Безендіруге болады.