Томат соусындағы баклажан орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4 порция үшін: З 400 гр баклажан З тұз З 50 мл май З 50 гр Парма ветчина (джемон) З 1 байлам насыбайгүл З 100 гр моцарелла ірімшігі З 300 гр қызанақ З 80 гр пияз З 40 мл зәйтүн майы З 1 ас қасық. л томат пастасы З 1 ас қасық.л қант З кайен бұрышы З 8 гигинт крвеветкасы
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындық: Баклажандарды аршып, тураңыз, ең жақсысы кескіш машинаның көмегімен, ұзындығы бойынша тілімдерге, қалыңдығы 1 см. Баклажандарды тұздап, суда шамамен 20 минутқа қалдырыңыз, содан кейін екі жағынан аспаздық пергаментпен жабыңыз. Дайындау: Баклажан кесектерін екі жағынан ыстық майға 2 минут бойы қызарғанша қуырыңыз, пергаментке ағызу үшін қойыңыз. Әрбір тілімге алдымен 1 жұқа тілім ветчина, содан кейін 1 насыбайгүл жапырағын салып, тығыз орамға айналдырыңыз. Ағызылған Моцарелла ірімшігін текшелерге кесіңіз де, ағаш шашлықтың көмегімен орамдарға бекітіңіз. Қызанақтарды 30 секунд бойы шайқаңыз, қабығын алып тастаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз және текшелерге кесіңіз. Пиязды тазалаңыз, текшелерге кесіңіз және зәйтүн майына қуырыңыз. Қызанақ текшелерін қосып, орташа отта бұқтырыңыз. Томат сугосын томат пастасы, қант, тұз және кайен бұрышымен жақсылап дәмдеңіз, насыбайгүл жапырақтарымен бірге табаққа салыңыз. Асшаяндарды ыстық зәйтүн майына қуырыңыз, дәмдеңіз және табадан алыңыз. 50 гр туралған пиязды 40 гр самба-Олек чили пастасы, аздап сарымсақ және жаңа ақжелкен қосылған сары майға қуырыңыз, температура тым жоғары болмауы керек. Соңында аздап лимонмен дәмдеңіз және баклажанмен бірге қызмет етіңіз.