Картоп қайықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы картоп - 12 дана. адыгей ірімшігі - 60 г. қызанақ - 2 дана. ветчина - 100 г. сары май - 4 ас қасық. л. тұз қара бұрыш зире 4-6 порция үшін 12 орташа картопты жуу керек. Әрбір картоптың ұзындығы бойынша кішкене сегментті (қалталарды) кесіңіз. Адыгей ірімшігі мен 2 қызанақтың бір бөлігін 12 жұқа тілімге кесіңіз. Ветчинаны жұқа тілімдерге кесіңіз (олардың 12-сі де қажет болады), содан кейін әрқайсысын екіге бөліңіз. Ірімшік пен қызанақ кесектерін ветчина арасына салып, әр картоптың тіліміне мұқият салыңыз. Картопты шанышқымен жиі ұсақтап тураңыз. Қалыпқа салыңыз, үстіне үш ас қасық еріген сары май құйыңыз, тұз, ұнтақталған қара бұрыш және зире себіңіз. Фольгамен мықтап жауып, пеште 180 градус температурада шамамен 50 минут пісірілгенге дейін пісіріңіз.