Жүгері суфлесі (негізгі курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 4 ас қасық. май қасықтары, 0,5 орташа майдалап туралған пияз, 250 г тәтті жүгері дәндері, 3 жұмыртқа (ақ пен сарысы бөлек), 2 туралған жаңа жасыл чили (тұқымсыз). Пешті 190 градусқа дейін алдын ала қыздырыңыз. Көлемі 20х20 см суфле пішінін шошқа майымен майлап, аздап ұн себіңіз. Сары майды орташа мөлшердегі кастрюльге ерітіңіз. Пиязды қосып, пиязды жұмсақ, бірақ қызармайтындай етіп 4 минут қайнатыңыз. Миксерге немесе тағамдық процессорға жіберіңіз. Тәтті жүгері мен жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Қоспа жұмсақ болғанша араластырыңыз. Кең ыдысқа құйыңыз, чили мен тұз қосыңыз. Бөлек ыдыста жұмыртқаның ағын шайқаңыз. Жүгері қоспасына абайлап құйыңыз, үнемі араластырыңыз. Қоспаны суфле пішініне құйыңыз. 10 минут ішінде пісіріңіз. Содан кейін температураны 180 градусқа дейін төмендетіп, суфле алтын түске айналғанша және ортасында сәл төмендегенше тағы 20-30 минут пісіріңіз. Дереу қызмет етіңіз.