Қызғылт сары суфле
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 бірдей мөлшердегі апельсиндер 40 гр. ұн 40 гр. сары май 50 гр. түйіршіктелген қант 3 жұмыртқаның белка Себуге арналған қант ұнтағы Пешті 200 градусқа дейін қыздырыңыз. Бір апельсиннің қабығын үккіштен өткізіп, одан шырын сығыңыз. Қалған апельсиндердің шыңдарын кесіп, олардың ішінен целлюлозаны кішкене өткір пышақпен және шай қасықпен таңдаңыз. Целлюлозадан шырынды сығып, бірінші апельсиннің шырынын қосыңыз. Барлығы 300 мл-ге дейін болуы керек. шырын. Сары майды қуыруға арналған табада ерітіп, оны ұнмен сүртіңіз. Қуыруға арналған табаны оттан алып, қабығын, апельсин шырынын және қантты араластырыңыз. Кәстрөлді қайтадан отқа қойып, қоспаны қоюланғанша араластыра отырып пісіріңіз, содан кейін оттан шығарғаннан кейін суытыңыз. (жұқа қабығы бар апельсиндерді қолданбаңыз, себебі олар піскен кезде мыжылып қалуы мүмкін). Апельсин қабығын фольгаға орап, әрқайсысын металл қалыпқа салыңыз. Ақуыздарды қатты күйге дейін шайқаңыз және оларды апельсин тұздығына енгізіңіз. Рамекиндерді пісіру парағына салыңыз. Оларды суфле қоспасымен толтырып, пешке 20-25 минутқа қойыңыз. Пісіруді аяқтағаннан кейін суфле шыңдарын қант ұнтағымен сүртіңіз. Суфле қоспасымен толтырылған апельсин қабығын бірнеше апта бойы мұздатуға болады. Қажетті сәт келгенде, оларды алдын ала ерітпей, 40 минут бойы 200 градусқа дейін қыздырылған пешке салыңыз. Суфле әдемі көтеріледі. Мұздатылған қабықтарды фольгаға ораудың қажеті жоқ.