Қамырға пісірілген шұжықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 150 г ұн 1/2 шай қасық тұз 2 аздап ұрылған жұмыртқа 175 мл сүт 60 мл су 2 ас қасық өсімдік майы 450 г шошқа шұжықтары Ұн мен тұзды ыдысқа құйып, ортасында құдық жасаңыз. оған жұмыртқаны құйып, қамырды тым қалың етпеу үшін сүт пен суды қосып, ағаш қасықпен біртіндеп ұнмен араластырыңыз. Қамырды көпірткішпен қалың кілегей консистенциясына жеткенше шайқаңыз, қақпақпен жабыңыз және 30 минутқа қалдырыңыз. Пешті 220°C дейін қыздырыңыз. Өсімдік майын пісіру парағына құйыңыз және 5 минут бойы қыздырыңыз. Содан кейін оны пештен шығарып, үстіне шұжықтарды салыңыз да, науаны шұжықтар аздап қызарғанша пештің ортасына 10 минутқа қойыңыз. Қамырды көпірткішпен шайқаңыз және оны шұжықтардың үстіне тез құйыңыз. Науа мен пешті 35-40 минутқа қамырдан қызарған, алтын, қытырлақ қабық пайда болғанша қойыңыз. Содан кейін ақжелкен жапырақтары мен қуырылған алма сақиналарымен безендіріп, ас қасық үстіне қызмет етіңіз.