Асшаяндар қосылған канапе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тік жұмыртқаның сарысын кішкене текшелерге кесіңіз, содан кейін оларды асшаяндардың құйрығына жақын қойыңыз. Ветчинаны шамамен 1 шаршы см өлшемді тілімдерге бөліңіз және әрқайсысын асшаянның ортасына салыңыз. Пиязды ұсақтап турап, әр асшаянға 1/4 шай қасық пияз себіңіз. Осылайша, әрбір асшаянның жұмыртқаның сарысы, ветчина және пияз болуы керек.
Сипаттамасы (тағамдар: Қытай) 500 г ірі асшаян, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. крахмал қасықтары, бұрыш, жұқа тілім нан, қатты пісірілген жұмыртқаның сарысы, 1 жұқа тілім ветчина, бір шоқ пияз, қуыруға арналған өсімдік майы, тұзды асшаяндарды тазалап, құйрықтарын бүтін қалдырыңыз. Қара ішектерді алып тастаңыз. Сынған шикі жұмыртқаны крахмал, тұз және бұрышпен ақырын араластырыңыз. Асшаяндарды сол ыдысқа батырып, жақсылап араластырыңыз, сонда асшаяндар осы қоспамен толығымен жабылады. Нанның бір тілімінен қыртысты кесіп, оларды екіге бөліңіз. Асшаяндарды әр жартысына салыңыз, оны нанның үгіндісіне аздап басыңыз. Саусақпен асшаяндардың үстіне крахмал массасының қалдықтарын ақырын жағыңыз. Өсімдік майын терең қуыруға арналған табада қыздырыңыз да, оған бір уақытта асшаяндармен бірге 2-3 тартқышты мұқият салыңыз. Нан қызарғанша және асшаяндар дайын болғанша қуырыңыз. Содан кейін майды канаптардан ағызып жіберіңіз, содан кейін қызмет етіңіз.