Бананнан жасалған нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4-5 піскен банан, 1 және 3/4 кесе ұн, 1/3 кесе өсімдік майы (зәйтүн майы емес), 1 кесе қант, 1 шай қасық. бір қасық сода (сірке суымен немесе лимон шырынын сөндіріңіз), 1,5 шай қасық даршын, 1 жұмыртқа.
Сипаттамасы Банандарды езіп алыңыз. Ұн, өсімдік майы, қант, сода және даршын қосыңыз. Барлығын ағаш қасықпен тегіс болғанша араластырыңыз. Жұмыртқаны қоспас бұрын қамырдың дәмін татып көріңіз. Егер қант жеткіліксіз болса, әрқайсысына бір шай қасықтан қосыңыз. Қамыр тым құрғақ болса, апельсин шырынын қосыңыз. Содан кейін ұрылған жұмыртқаны қосып, жақсылап араластырыңыз. Терең пішінді жақсылап майлаңыз. Қамырды қалыпқа құйып, қыздырылған пешке салыңыз (220-250). Нан 20 минуттан кейін көтеріле бастайды. Егер ол көтерілмесе, температураны көтеріңіз. Нанның дайындығын 40-50 минуттан кейін тексеріңіз. Рецептті Виктория жіберді.