Лантутиктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 250 г. қант 1/2 кесе сары май 100 г. сода 1/2 шай қасық. пышақтың ұшындағы тұз лимон қышқылы 1/4 шай қасық. айран 1 стакан өсімдік майы 1 ас қасық. л. жұмыртқа ұнтағы 1 ас қасық. л. ұн 1-1,5 кесе
Сипаттамасы Сүзбені қантпен және жұмсартылған сары маймен сүртіңіз. Айран, сода және лимон қышқылын қосыңыз. Егер сіздің үйіңізде жұмыртқа болса, оны қамырға шайқаңыз, егер жоқ болса, жұмыртқа ұнтағын да дайындаңыз. Ұнды қалың қаймақ консистенциясына жеткенше араластырыңыз және қосыңыз. Сары маймен майланған ыстық табаға қамырды қасықпен жайып, қызарғанша қақпақтың астына қуырыңыз.