Асшаяндардан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сорпаны дайындауға арналған 300-400 г қайнатылған және мұздатылған асшаян, 400 - 500 г сардина, әрқайсысы 1 ас қасық. қасық майдалап туралған сәбіз мен пияз, дәміне қарай тұз, 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 1 бас пияз, әрқайсысы 2 ас қасық. қасық май мен ұн, 1,5 литр балық сорпасы, 2 стакан сүт, 1 жұмыртқаның сарысы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Басы жоқ дайындалған сардиналарды сәбіз, пияз және тұз қосып қайнатыңыз, сорпаны сүзіп, сорпа дайындауға қолданыңыз. Асшаяндарды қабығынан аршып, кесектерге бөліп, сары май мен ұнға тамыры мен пиязымен қуырыңыз. Қуырылған асшаяндар мен көкөністерді ет тартқыштан өткізіп, сорпаны қосып, массаны тұтқыр ботқаның консистенциясына дейін сұйылтыңыз. Содан кейін оны електен сүртіңіз, сорпаны қайтадан қосыңыз және қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін сорпаны ақ тұздықпен және жұмыртқа-сүт қоспасымен дәмдеңіз. Дәміне қарай тұз.