Қаймақ қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 800 г ашытылған қырыққабат, 1 орташа сәбіз, 1 пияз, ақжелкен тамыры, 2 ас қасық томат пюресі, 1 ас қасық ұн, 2 ас қасық сары май, 2 ас қасық қаймақ, шөптер, тұз, дәміне қарай қант. Ашытылған қырыққабатты сұрыптаңыз, шайыңыз, тураңыз, терең табаға немесе қуыруға арналған табаға салыңыз, екі кесе сорпа немесе су құйыңыз, май құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, бір сағат қайнатыңыз. Содан кейін қырыққабатты кастрюльге салыңыз, сорпаны құйыңыз, қызанақпен қуырылған тамырларды, пиязды қосып, толық дайын болғанға дейін жеткізіңіз, дәміне қарай тұз бен қант қосыңыз. Пісірудің соңында дәмдеуіштер мен қуырылған ұннан жасалған таңғышты қосып, оттан шығарғаннан кейін оны қайнатып, қаймақ пен майдалап туралған шөптермен дәмдеңіз.