Үй құсынан дайындалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құс сорпасын дайындау үшін мойын, бас, қанат, асқазан, жүрек қолданылады. Тауықтарды немесе тауық сүйектерін кішкене бөліктерге бөліп, қазанға салыңыз, үстіне суық су құйыңыз да, су қайнағанша баяу қыздырып, 30-40 минут қайнатыңыз, бетінде пайда болған көбікті алып тастаңыз. Содан кейін хош иісті тамырларды, тұзды қосып, тауықтар дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз (Сүйектерді 2-3 сағат қайнатыңыз). Тауықтардың дайындығы аспаздық иненің көмегімен анықталады (Егер ине қанаттың немесе аяқтың етіне еркін енсе, тауықтар пісірілген). Сорпадан алынған тауықтарды кеуіп қалмас үшін дымқыл дәкемен жабыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз. Тауық етінің дәмі мен хош иісін жақсарту үшін, пісіру кезінде оған ашық алтын түске дейін қуырылған тауық сүйектерін салыңыз.