Кейбір пайдалы кеңестер (борщ)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Етті 25-30 С температурада жуған дұрыс - май жақсы жуылады және ерімейді. Мұздатылған етті суда ерітуге болмайды - ол көптеген қоректік заттарды жоғалтады, ал сорпа бұлтты және дәмі азырақ болады. Ет пен сүйекті баяу отта пісіру керек - қайнаған кезде сорпа лайланып кетеді, май сұр түске боялады, дәмі жағымсыз болады. Жас ет 2 сағат, ескі -3 сағат немесе одан да көп уақыт қайнатылады.
Сипаттамасы Егер борщ өзінің түсін жоғалтса, оған жаңа қызылшаның инфузиясын қосу керек. Ол үшін қызылшаны үккіштен өткізіп, үстіне ыстық сорпаны құйып, аздап 3% сірке суын қосып, қайнатыңыз (бірақ қайнатпаңыз), 30 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Тауық сорпасының дәмі мен хош иісі пісіру кезінде аздап қуырылған (ашық алтын түске дейін) тауық сүйектерін (1 литр сорпаға 50 г) салғанда жақсарады. Ет сорпасын пісіру аяқталғанға дейін жарты сағат бұрын тұздайды, пісірудің басында балықты, соңында саңырауқұлақты тұздайды. Сорпа өзінің ерекше дәмі мен хош иісін жоғалтпауы үшін оған көкөністерді көп салуға болмайды.