Шұжықтарды сығымдау (қуыру)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12420-1.webp)
Өнімдер Етті 100-200 г бөліктерге бөліп, тұздайтын қоспамен араластырады (10 кг етке 300 г тұз және 10 г ұсақталған аскорбин қышқылы) және салқын жерде 2-3 күн ұстайды. Содан кейін етті ұсақ торлы тартқыштан 2-3 рет өткізеді, сарымсақ пен дәмдеуіштерді қосады. Әр түрлі типтегі ет бөлек ұсақталады, содан кейін рецепт бойынша белгілі бір пропорцияда араластырылады, майдалап туралған бекон, крахмал және салқын су ет массасының 20-25% мөлшерінде қосылады.
Сипаттамасы Пісірілген шұжықты әдемі сыртқы түрімен хош иісті ету үшін таяқшаларға ілінген шұжық нандарын ыстық түтінде бір сағаттай ыстау керек немесе құрғақ, жылы жерде кем дегенде бір сағаттай кептіру керек. Шұжықтарды пісіру әдетте 80-85 градус температурада жүзеге асырылады. (су көпіршіктенбейді, ал судың беті анда-санда аздап дірілдейді). Пісіру ұзақтығы шұжықтардың қалыңдығына байланысты: жіңішкелері 40-50 минут, жуандары 90 минутқа дейін, өте жуандары 3 сағатқа дейін қайнатылады. Пісіргеннен кейін шұжықты салқындатады, салқын жерде біраз уақытқа іліп қояды. Дайындық кезеңі.