Қан шұжығы - 1 тәсіл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқаның қанын тұздап, суықта 1 сағат ұстайды. Ет қалдықтары, бекон ұсақталады, тұз, бұрыш қосылады және қанмен араластырылады, ішектер толтырылады және баяу отта қайнатылады. Шұжықты инемен 4-5 рет теседі. Оларды салмағы бойынша кептіріңіз. 1 кг қан үшін 0,5 кг ет пен шпикті қырқу, 20-25 г тұз, 2-3 г қара және қызыл бұрыш қажет.
Сипаттамасы < Второй способ > < Кровяная колбаса > Қан - 3 кг, ет кесектері - 1,5 кг, дәміне қарай дәмдеуіштер. Шошқа етінің қаны жақсылап араластырылады, тұздалады (3 ас қасық қасық), тоңазытқышқа қойылады. Ет кесектерін маймен бірге ұсақтап турап, ұнтақталған бұрыш, зире немесе басқа да дәмдеуіштерді қосып, қанмен араластырады. Қалың шошқа еті мен сиыр етінің ішектері массаға толтырылады, ұштары байланады, бірнеше жерден инемен шаншылады, салқын сумен құйылады және жұмсақ қайнатылады. Пісіру кезінде инемен тесу қайталанады, егер қан ағып кетпесе, онда шұжық дайын болады. Дайын шұжықты дуршлагқа жайып, салқындатады.