Асип (Субөнімдерден жасалған шұжықтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Күріш 80, бауыр, жүрек және өкпе 140, қойдың майы (Шикі) 30, пияз 25, қойдың ішегі (жуан) 0,5, бұрыш 1, тұз.
Сипаттамасы Ішімдіктер мен қой етінің майын ұсақтап турап, туралған пияз, бұрыш, тұз және шикі күрішпен араластырады. Алынған тартылған етті қойдың ішектеріне толтырып, олардың суына құяды (150-200 г). Ішектерді байлап, қайнаған суға салып, инемен пісіру кезінде тесіп, 50-60 минут қайнатады. Ыстық және суық күйінде беріледі.