Шу-чук (Шұжықтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет (Жылқы еті) 400, жылқы майы 40, жылқы ішегі 40, дәмдеуіштер, тұз. Қабырғадан кесілген ет пен жылқы майы (Шикі) тұздалады. Дайындалған ішектерді ұзындығы 45 см кесектерге кеседі, әр бөліктің бір ұшын шпагатпен байлайды, ет пен майды бір уақытта 2 қабатқа салады, ал бөлкенің ұштарын байлайды. Шұжықты суық суға салып, баяу отта қайнатады, бір сағаттан кейін пункциялар жасайды, содан кейін баяу отта 1,5 сағат қайнатады, салқындатылған күйінде береді, қабығымен бірге турайды.