Сорпаны дайындауға шешім қабылдағандарға бірнеше пайдалы кеңестер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аспазшылар аспазшының өнері еш жерде көрінбейді деп санайды, өйткені сорпаны қайнатқанда, сорпаны пісіру көптеген тағамдардың дәмін анықтайтынын ұмытпаңыз, өйткені сорпа тек сорпа үшін ғана емес, сонымен қатар бірқатар тұздықтар мен лавр жапырақтары үшін негіз болып табылады. Жаңа піскен шөптерді (аскөк, ақжелкен және т.б.), сондай-ақ шөптерді кеңінен қолданыңыз, бұл тағамның сыртқы түрі мен дәмін жақсартып қана қоймай, оны дәрумендер мен минералды тұздармен байытады. Дегенмен, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштерді пайдаланған кезде ең қатаң модерацияны сақтау керек. Шамадан тыс тұздау, бұрыш - бұл тағамды үмітсіз түрде бұзуды білдіреді. Тұзды ет сорпасы дайын болғанға дейін 30 минут бұрын, балық сорпасы - пісірудің басында, саңырауқұлақ сорпасы - соңында болуы керек. 1 литр сорпаға 10 г тұз салынады. Тұздалған сорпаны су қосу арқылы түзетуге болмайды. Қажет болса, оны ет тартқышымен сұйылтуға болады. Егер сорпа болашақта тұздықтар мен лавр тағамдарына қолданылғысы келсе, оны тұздамайды. Көкөністер қайнатылған қайнатпаларды пайдаланып, тағамды байытыңыз. Көкөністердің қоректік заттары айтарлықтай мөлшерде пісіру кезінде суға ауысады. Көкөніс қайнатпаларын сорпалар мен тұздықтарда тұтыныңыз. Бірақ ұмытпаңыз - егер сіз оған көкөністерді көп салсаңыз, сорпа өзінің ерекше дәмі мен хош иісін жоғалтады. Егер сорпаны қайнатқанда көбік түбіне батып кетсе, кастрюльге бір стақан суық су құю керек: көбік бетіне көтеріледі және оны алып тастауға болады. Бірақ сорпа бәрібір, содан кейін де толығымен мөлдір болмайды. Сорпа табаққа бір ас қасық шерри қоссаңыз, одан да дәмді болады. Мөлдір ет сорпасы, егер сіз оны пісірген кезде құрғақ ірімшіктің бір бөлігін салсаңыз, ерекше жағымды дәмге ие болады. Өте күшті емес сорпаны, әсіресе сүйектен жасалған, кептірілген немесе жаңа ашытқымен хош иістендіруге болады. Жаңа ашытқы бір порцияға шамамен 10 г келеді. Сорпа бетінде майсыз, ашық сары түсті болуы керек. Өте майлы сорпадан сорпа салқындаған кезде артық майды кетіруге болады. Сорпалардан алынған май әсіресе терең қуырғыштар үшін жақсы, өйткені оның нәзік дәмі мен хош иісі бар. Сорпаны мөлдір ету үшін оны алдымен жоғары отта қайнатады. Қайнағаннан кейін 2-3 рет бір ас қасық суық су қосып, әр жолы қайнатыңыз. Содан кейін өрт сөндіріледі. Бетіне жиналған көбік саңылаулы қасықпен жойылады. Сорпада шошқа майының дәмі болмауы үшін, май пісіру процесінде одан мезгіл-мезгіл алынып тасталады. Тауық сорпасына пияз мен сәбізден басқа дәмдеуіштерді салмаңыз, әйтпесе ол дәмін жоғалтады. Егер сорпа біраз уақыт сақталатын болса, сүзгіден кейін оны қайтадан қайнатады, содан кейін