"Жемісті" кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет 3-4 кг. пияз 2 кг. кептірілген жемістер шектеусіз құрғақ ақ шарап 1 бөтелке алма сірке суы 1/2 кесе дәмдеуіштер неғұрлым көп болса, тұз соғұрлым жақсы болады
Сипаттамасы Шошқа етін немесе қой етін ұсақтап тураңыз. Үлкен кастрюльге ет қабатын, тұз, бұрыш салып, сірке суын (алма) және ақ шарапты себіңіз, бірнеше түйір бұрыш, лавр жапырағы мен қалампыр салыңыз. Содан кейін кептірілген жемістердің қабатын салыңыз - мейіз, кептірілген өрік, інжір (бұрын кептірілген жемістерді қайнаған суға 20 минуттай салып қойған дұрыс). Пиязды келесі қабатқа құйып, қайтадан шарап пен сірке суын себіңіз. Жақсылап сүртіңіз. Содан кейін келесі қабат, т.б. және т.б. Пияздың соңғы қабатындағы тұз бен шарапты аямаңыз. Мұның бәрін түнде (немесе кем дегенде 4 сағатқа) қойыңыз қысым астында.