"Мерекелік" балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық 1 кг. тұз 3 шай қасық. қант 1 шай қасық. дәміне қарай дәмдеуіштер арақ 2 ас қасық. л.
Сипаттамасы Балықты (майшабақ, қызғылт лосось немесе жаңа мұздатылған скумбрия) жуыңыз, тазалаңыз (терісі мен сүйегі жоқ филеге кесіңіз), қышқылдандырыңыз (лимон шырынын немесе лимон қышқылын немесе ас сірке суын себіңіз). Филелерді кішкене кесектерге кесіңіз және "Қапшықпен" дәмдеңіз. Шыны ыдысқа салыңыз да, тоңазытқышқа 3 сағатқа қойыңыз. Қаптарды дайындау: шай шыныаяқына тұзды, қантты, дәмдеуіштерді (өзіңізге ұнайтындары: ұнтақталған қара, қызыл және хош иісті бұрыш, аджика немесе балыққа дайын дәмдеуіш) салып, араластыра отырып, аздап арақ қосыңыз., суспензия консистенциясы болғанша.