Грузин стиліндегі сиыр етінен жасалған бастурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті пленкалардан және сорпалардан тазартылады, 25-30 г текшелерге кесіледі, керамикалық немесе эмальданған ыдыстарға қойылады, ұнтақталған қара бұрыш, туралған пияз, тұз себіледі, шарап сірке суы, лавр жапырағы, хош иісті бұрыш қосылады, араластырылады және сақталады. суық жерде 2-3 күн. Осылайша маринадталған етті түкіріп, жалынсыз ыстық көмірдің үстінде толық дайын болғанға дейін қуырады. Бастурма біркелкі қуырылуы үшін түкірікті мезгіл-мезгіл айналдырып отырады. Гарнирмен бірге түкірікте беріледі. Тұздық бөлек беріледі. Жұқа сақиналарға кесілген пиязбен бірге беруге болады. Пиязды тұзбен себіп, қолыңызбен аздап илеу керек. Сіз оны сумен шайып, қайтадан сығып, дәміне қарай тұз қосуға болады. Сірке суын себіңіз - және барбекюге тәбетті және мүлдем ащы емес салат дайын. Сиыр еті - 2000 г, пияз - 500 г, ук-шарап соусы - 50 г, ақжелкен - 50, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз