Ұзын мцвади (грузин тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етінің етін пленкалардан және нысанадан тазалаңыз - кесекті бүкіл ұзындығы бойынша шашлыққа салыңыз. Сонымен қатар, қуыру кезінде ет пішінін сақтап, жиырылмауы үшін оны қатты жіппен жоғарғы денеге мықтап байлау керек. Кәдімгі шашлык тәрізді көмірді жалынсыз, мезгіл-мезгіл айналдырып, алдын ала (немесе қуыру процесінде) өсімдік майымен жағып қуырыңыз. Шашлыктан дайын шашлыктарды алып тастаңыз, шұжық тәрізді талшықтардың бойымен, қалыңдығы 1,5 см тілімдермен кішкене қиғашпен кесіңіз, тұз, бұрыш қосып, жасыл пияз, кинза, насыбайгүлмен бірге қызмет етіңіз, қызанақты түкірікке толығымен қуырыңыз. Сиыр еті (жұмсақ ет) - 1 дана., өсімдік майы - 50 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, қызанақ - 500 г, жасыл пияз - 100 г, кинза, насыбайгүл.