Шошқа майында пісірілген ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етінің біркелкі бөлігін тұз бен бұрыш себіңіз. Шошқа майын жұқа ұзын жолақтарға кесіңіз. Алынған шошқа майының жолақтарымен сиыр етін орап, бәрін мықты жіппен мықтап байлаңыз. Табада барлық жағынан қызарғанша қызарғанша қуырыңыз. Етті алып тастап, қалған майға майдалап туралған пиязды қуырыңыз. Сарысын шайқаңыз, оған су, тұз және ақжелкен қосыңыз. Ірімшікті сол жерге үккіштен өткізіңіз. Мұның бәрін табаға салыңыз, араластырыңыз және бұрын шанышқымен бірнеше жерде тесілген етті осы жерге қойыңыз. Үстіне қызыл шарап құйып, пешке салыңыз. Дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Айтпақшы, қалған ақуыздардан безе дайындауға болады. сиыр еті - 1 кг. шошқа майы - 300 г. пияз - 1-2 дана. жұмыртқа - 2 дана. ірімшік - 100 г. қызыл шарап - 50-100 г. ақжелкен - 1 шоқ тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай