Орамдағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы ет тартқыштан өткізіңіз. Орамды сүтке (немесе кем дегенде суға) салып, пиязбен бірге балықтың басына түскен тағдырға ұшыратыңыз. Шикі жұмыртқаны тартылған етке шайқаңыз, оған тұз, картоп крахмалы, қара бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған массадан диаметрі 4-5 см шарлар жасап, оларды тіректерден сәл тегістеп, өсімдік майына арналған табада қуырыңыз. Дайын котлеттерді латкеге біркелкі етіп жайыңыз. Майдалап туралған пиязды өсімдік майына қуырып, котлеттерге құйыңыз. Дәстүрлі тұздық ұсынылады: бір табаға су құйыңыз, аздап ұн қосыңыз, оны үнемі араластырыңыз, сосын қаймақ, қайнаған кезде бәрін фрикаделькаларға құйыңыз. Латканы отқа қойып, қайнатыңыз, содан кейін баяу отта 30- 40 минут қайнатыңыз. Сөндіру процесінде тұздықты тұздап, сунели құлмақ, зире, кориандр және т.б. дәміне қарай. Тұздық фрикаделькаларды үстіңгі жағымен жабуы керек. Ыстық күйінде қызмет еткен дұрыс, бірақ суықта да жеуді ұнататындар бар. балық 1 кг. бөлке 300 г. пияз 3 дана. жұмыртқа 1-2 дана. крахмал 1 шай қасық. қаймақ 1-2 ас қасық. дәміне қарай тұз дәміне қарай дәмдеуіштер