Шилекли (Қуырылған пирогтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 110, қой еті 110, пияз 30, жұмыртқа 1/4 дана., жануарлар майы 20, май 5, бұрыш, тұз
Сипаттамасы Сары май мен жұмыртқаға иленген ашытқысыз қамырды жұқалап жайып, төртбұрыштап турайды (15х15). Ұсақталған ет төртбұрыштардың ортасына қойылады, бұйым үшбұрышқа бүктеледі, шеттері мықтап қысылады. Қызмет көрсетер алдында терең қуырылады. Ұсақталған ет келесідей дайындалады: қой еті мен пиязды ет тартқыштан екі рет өткізеді, оған су қосып, тұз бен бұрыш қосады.