Бал соусындағы шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шошқа еті - 1, 5 кг, ұсақ пияз - 12 дана, сәбіз - 300 г, май, зәйтүн, мускат жаңғағы шарабы - 250 г, арша жидектері, лимон, бал - 250 г, тұз, бұрыш, лавр жапырағы.
Сипаттамасы Мен сізге бірден ескертемін, бұл ең жылдам дайындалатын тағам емес, салтанатты және дәмді тағам. Етті бір кесек немесе бірнеше ірі етіп тұз бен бұрышпен сүртіп, майланған пісірме табаққа саламыз. Пеште 180 градуста шамамен 30 минут пісіреміз. Біз науаны шығарамыз, етті мускат жаңғағы шарабымен, балмен толтырамыз (200 - 220 грамм), кішкене арша жидектерін, екі -үш лавр жапырағын лақтырып, пешке тағы бір сағатқа қоямыз. Уақыт өте келе пайда болған шырынмен суаруды ұмытпайық. Ет піскен кезде біз оны пісіру парағынан шығарамыз, ал қажет болған жағдайда алынған тұздық шырынын сүзіп, жоғары жақтары бар кастрюльге немесе табаға құямыз. Онда бір лимонның шырынын сығып, араластырамыз, оны буға жібереміз. Біз осындай кішкене "сиропты" тұздықты аламыз. Сонымен қатар, қуыруға арналған табада сары май, қалған бал, аздап су және бір шымшым тұз қосылған кесектерге кесілген пиязды және сәбізді қуырамыз. Көкөністер осындай "әйнек / глазурленген" түрге ие болған кезде, оған екі қасық ет тұздығын қосып, тағы екі минут қайнатыңыз. Етті үлкен табаққа салыңыз, көкөністерді үстіне жайып, жомарт тұздықпен жабыңыз.