Ет қосылған күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сурет: қалыпты, қима емес. Шамамен бір фунт. Бұрыш: Тәтті қызыл. Орташа өлшемдегі 6 дана. Сәбіз: 3 орташа. Пияз: Дәміне қарай, бірақ іс жүзінде 2 ірі пияз. Ақжелкен: балғын, аздап. (дәміне қарай) Қызанақ: Бір-екі үлкен жаңа піскен немесе бір стақан қою шырыннан сәл азырақ. Ет: бір фунт сиыр еті. Дәмдеуіштер: Қара бұрыш, тұз, қалампыр (бір-екі дана) Алдымен бұрыш пен сәбізді текшелерге кесеміз. Сәбіз ұсақ туралған. Қуыруға арналған табаға подс құйыңыз. май және қыздырыңыз. Бұрыш пен сәбізді лақтырамыз. Біз рұқсат етеміз. Бұрыш пен сәбіз қаттылығын жоғалтқан кезде туралған пияз мен қызанақты лақтырамыз (егер шырын болса, шырын құйамыз). Ащы жоғалғанша пиязды рұқсат етіңіз. Саңылаулы қасықпен сұйықтықты қалдырып, барлық көкөністерді ыдысқа қыздырамыз. Кішкене текшелерге кесілген етті бұрыш, тұз қосып лақтырамыз. Ет пісіп жатқанда, күрішті қайнатамыз, пісірудің соңына қалампыр қосамыз. Ет жұмсақ болған кезде дайын болады. Күріш, ет және көкөністер дайын. Күріштен қалампырды алып тастаңыз. Барлығын араластырыңыз және тұздың дәмін татыңыз. Егер ?? онда тұз қосыңыз. Ескертпе: қосалқы май ыдыс құрғақ болмауы үшін _аз болуы керек_.