Украиндық жазғы борщ.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шамамен 3 литрлік кастрюльге арналған. Кез келген ет, тіпті құс еті де болуы мүмкін, бірақ 200 грамм сиыр еті (немесе майсыз шошқа еті) және 200 грамм шошқа қабырғасы, шошқа еті немесе сиыр сүйегі бар нәрсе жақсырақ. Қысқасы, жақсылықтың бір бөлігі керек ет және сүйегі бар нәрсе, жақсырақ шошқа еті мен сиыр еті. Сіз бәрін суық сумен жуып, кастрюльге салып, суық сумен толтырасыз. Отқа қоясың. Ол қайнай бастағанда, сіз оны кішкене отқа жібересіз және мұқият ұйыған ақуызды (көбікті) жинап, қабықтағы шикі орташа пиязды сорпаға салып, оны жақсылап жуып, одан ештеңені кесіп алмайсыз. Етті және осы пиязды пісіруге және қайнатуға қалдырасың. Ет сүйектен өздігінен түсе бастағанда, сорпа дайын болады. (мен кейде оны электронды пошта арқылы қалдырдым. түнде ең кішкентай бөлімдегі пеш. Мұндай сорпа мүлде қайнамайды, бірақ таңертең ет саусақтарыңызды жалайды, аузыңызда ериді.) Сорпадан етті алып тастайсыз (оны пештен шығармаңыз) табаққа салыңыз. Сіз оны сүйектен ажыратасыз, ал үлкен ет бөлігін кесектерге бөлесіз және мұның бәрін сүйексіз сорпаға қайта саласыз. Үккіште орташа қызылшаның жартысын үккіштен өткізіңіз (бәрін өз қалауыңыз бойынша жасай аласыз) және қайнаған сорпаға тастаңыз. Барлығы әрең қайнай берсін. Бұл кезде мен картопты, бір сәбізді тазалап, тураймын, тағы бір орташа пиязды ұсақтап тураймын, екі үш қызанақты сальса тәрізді тураймын (қабығын аршып, қабығын алдын ала алып тастаймын), кішкене қызыл бұрыш-ратунда (егер бар болса, кез келген түсті тәтті бұрыш), мен сарымсақтың екі жақсы түйірін ұсақтап тураймын. Картоп пен сарымсақтан басқасының бәрі таңғышқа кетеді. Су қоңырланып, қызылша ағарған кезде, алдын ала тазартылған және туралған картопты (5-6 дана кішкене) тиеу уақыты келді. Бір картопты тұтас етіп салыңыз. Әзірге тұз бен дәмдеуіштер болған жоқ (егер сіз оны ертерек тұздасаңыз, онда картоп "еменге айналады" дегендей). Картоп дайын болған кезде, тұтас картопты табаққа салыңыз. Сонымен қатар, картоп пісіп жатқанда, табаға өсімдік майын құйып, пиязды сол жерге құйыңыз. Сіз оны қызарғанша ұстайсыз, содан кейін сәбіз мен бұрыш, сәбіз аздап ағарған сайын, қызанақты құйыңыз. Ұзақ уақыт қайнатпаңыз, аздап тұздап, қара бұрышпен бұрыштаңыз. Өшіріңіз, туралған ақжелкенді, аскөкті дайын қуыруға салыңыз, насыбайгүл бұтағын кесуге болады (қалағаныңызша жасыл). Ерітіндіде (мұндай темір немесе ағаш бар екенін білесіз) сіз 30 грамм майдалап туралған шошқа майын, аздап туралған пиязды және аршылған майдалап туралған сарымсақтың екі түйірін жинайсыз. Табаққа шығарылған картопты езіп, сарымсақпен үгітілген сол жерге шошқа майын қосасыз. Ақ қырыққабатты ұсақтап тураңыз (міндетті түрде ұсақ және ұзын), орташа бастың 1/3 бөлігінде. Сіз оны қайнаған сорпаға салып, қуырылған таңғышты бірден сол жерге құйып, үгітілген картопты, шошқа майын және сарымсақты, бір-екі лавр жапырағын, 5 дана хош иісті бұрыш бұршағын саласыз. Осының бәрін дәміне қарай тұздайсың. Кәстрөлдің мазмұны жақсы қайнай бастағанда, оны бірден өшіріңіз. Қырыққабатты қорытуға болмайды, яғни оны қайнатуға рұқсат етіңіз, өйткені оның дәмі басқа болады. Қақпақты жабыңыз және борщты тұндыру үшін оны әлі де жылы нәрсемен жабуға болады. Бір сағаттан кейін сіз жеуге болады.