Сүттей піскен жүгері қосылған көкөністерден жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат - 50 г, картоп - 75 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен мен балдыркөк - 10 г, пияз - 15 г, жүгері (Дәнді дақылдар) - 40 г, жаңа піскен қызанақ - 35 г, май - 15 г, шөптер. Пиязды ұсақтап турап, майға аздап құтқарыңыз. Сәбізді, ақжелкенді және балдыркөкті тілімдерге бөліп, пиязға салып, көкөністер толығымен дайын болғанға дейін өткізуді жалғастырыңыз. Ақ қырыққабатты дойбыға турап, қайнаған сорпаға немесе суға салып, қайнатыңыз, туралған картопты қосып, тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін сорпаны бөлек пісірілген сүтті піскен жүгерімен, қуырылған көкөністермен және жаңа піскен қызанақпен біріктіріп, тұз қосып, қайтадан қайнатыңыз. Сорпаға қызмет еткен кезде ақжелкен немесе аскөк шөптерін себу ұсынылады.