Қарбыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Олар негізінен Төменгі Еділ бойында, Солтүстік Кавказда, Украинаның оңтүстігінде, Молдовада, Орта Азия мен Қазақстанда өсіріледі. Қарбыздың ерте сорттары шілдеде, кеш сорттары қыркүйекте піседі. Қарбыздың асханалық сорттарының жемістерінің салмағы 16 кг-ға дейін жетеді. Қарбыздың құрамында (орта есеппен): 89,5% су, шамамен 7% қант (кейбір сорттарда 12%) бар. Кейбір кеш сорттардың жемістерін (Мелитопольский 60, Мелитопольский 142) 3 ° С-тан 5 ° С-қа дейінгі температурада сөрелерде сақтауға болады (қысым жаралары пайда болмас үшін мезгіл-мезгіл айналдырып отырады). қаңтарға дейін. Піскен күйінде жиналған қарбыздардың ең жақсы дәмі бар, басқа жемістерден айырмашылығы, төсекте піскен кезде олардың дәмі жақсармайды (кейде нашарлайды). Қарбыздың пісетіндігін кептірілген сабағымен, сондай-ақ иілген саусақты жеміске жеңіл тигізгенде пайда болатын дыбыспен анықтауға болады (піспеген қарбыздарда дыбыс күңгірт, піскен қарбыздарда - дауысты). Қарбыздар қабығынан қантталған жемістерді дайындау үшін жаңа және тұздалған түрінде қолданылады.