Қарбыз балы (Бекмес)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 - 6 қарбыз Толық піскен қарбыздар жуылады, пышақпен 2 - 4 бөлікке кесіледі. Целлюлоза металл қасықпен таңдалады, кесіндімен немесе ағаш пестильмен ұсақталады, електен немесе дуршлаг арқылы сүртіледі, дәке арқылы сүзіледі. Целлюлозаны пісіріңіз, барлық уақытта араластырыңыз және қызарған көбікті алып тастаңыз. Қайта сүзіп, қайтадан салыңыз, шырыннан суды қалыпты қайнаған кезде буландырыңыз, күйіп қалмас үшін араластырыңыз. Шырынның көлемі 5 - 6 есе азайған кезде, пісірудің дайындығын тексеріңіз. Егер тәрелкедегі салқындатылған бекмес тамшылары жайылып кетпесе немесе оны өте баяу жасаса, "Қарбыз балы" дайын болады.