АРАҚҚА арналған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг баклажан үшін: 5 түйір сарымсақ, 2 ас қасық тұз, 1,5 ас қасық қант, 3 ас қасық. қасықтар 6% сірке суы, дәміне қарай бұрыш бұршағы.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, жасыл құйрықты кесіңіз, ұзындығы бойынша 0,5 см кесектерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, тұз себіңіз және араластырыңыз. 2 сағатқа қалдырыңыз, содан кейін күнбағыс майына екі жағынан қызарғанша қуырыңыз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз. Кәстрөлде қабаттарға салыңыз: баклажан қабаты, сарымсақ себіңіз, қайтадан баклажан қабаты ... 200 грамм суық суда қантты ерітіп, сірке суын қосып, баклажанның үстіне құйыңыз. Пластинамен жабыңыз, қысым көрсетіңіз. Келесі күні арақ ішуге жүгіріп барып, оны ішіп, баклажанмен тістеп алыңыз.