Крахмал қосылған қызанақтан жасалған ащы тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 пияз, 1 лимон, 2 түйір сарымсақ, 300 г қызанақ, әрқайсысы 2 ас қасық. майдалап туралған жасыл пияз мен ақжелкеннің қасықтары, 1 кішкене ащы бұрыш, 2 ас қасық. ас қасық май немесе маргарин, крахмал, тұз, дәміне қарай бұрыш, қайнатылған тәтті бұрыш түйіршіктері.
Сипаттамасы Табада қалған құс етін немесе тауықтың аяқтарын қуырғаннан кейін шырын мен майға қабығынан тазартылған қызанақты, майдалап туралған жасыл пиязды және ақжелкенді қосыңыз. Сұйықтық жартылай қайнағанша бәрін бұқтырыңыз. Содан кейін аздап сары май, қайнатылған тәтті бұрыш түйіршіктерін, майдалап туралған ащы бұрыш түйіршіктерін қосып, аздап қуырыңыз. Тұздықты крахмалмен қоюлатыңыз. Бұл тұздықта сіз етті бұқтыра аласыз немесе оны бөлек етпен бірге бере аласыз.