Молдова стилінде толтырылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер пияз - 8 дана. сәбіз - 4 дана. үгітілген ірімшік - 20 г. зәйтүн майы - 4-5 ас қасық. л. дәміне қарай тұз, бұрыш, аскөк, ақжелкен.
Сипаттамасы 4 порцияға арналған. Тәтті бұрыш - 8 бұршақ, ақ тас қырыққабат - 1/2 качан, Тартылған ет үшін қырыққабатты, пиязды және сәбізді аршып, жуып, жұқа жолақтарға турап, қыздырылған майға қуырыңыз. Фаршқа тұз, ұнтақталған қара бұрыш, майдалап туралған ақжелкен, аскөк қосып, жақсылап араластырыңыз. Тәтті бұрыштың бүршіктерін жуыңыз, шыңдарын сабағымен бірге кесіңіз, тұқымдарды тазалаңыз, қайнаған тұзды суға 2-3 минут салып қойыңыз, елекке салыңыз да, су ағып кетсін. Бұрыш түйіршіктерін тартылған етпен толтырыңыз, оларды кең түбі бар, үстіңгі жағы ашық табаға салыңыз, сумен аздап сулаңыз және үгітілген ірімшік себіңіз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және пеште дайын болғанға дейін бұрышты қайнатыңыз (150 вт температурада 30-40 минут).